Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията Изграждане и поддръжка на уеб сайтове

Потъна плаващият док, в който се ремонтираше самолетоносача Адмирал Кузнецов

След авария, в Мурманск потъна плаващият док, в който се ремонтираше единственият в момента руски самолетоносач – “Адмирал Кузнецов”. Бойният кораб обаче не е пострадал тежко и е бил изтеглен на буксир от авариралото съоръжение. При инцидента кулокран от дока е паднал върху палубата на самолетоносача, но не е причинил тежки щети.

Изграждане и поддръжка на уеб сайтове

По официални данни инцидентът е причинен от прекъсване на електрозахранването, в резултат на което са спрели да работят помпите, които изпомпват водата от баластните резервоари на дока. При инцидента четирима работници са паднали в ледените води на Баренцово море и са получили хипотермия, но животът им е вече вън от опасност.

“Адмирал от флота на Съветския съюз Кузнецов” е руски самолетоносач, пуснат на вода през декември 1985 г. и е единствен в състава на Военноморския флот на Русия.

Изграждането на втория подобен самолетоносач – “Рига” – е прекратено през 1998 г. и впоследствие недовършеният “Рига” е продаден на Китай за 25 милиона долара, където изграждането е завършено и съдът приема името “Ляонин”.

“Адмирал Кузнецов” в момента се изтегля на буксир в друг кораборемонтен завод, където ремонтът му ще продължи.

Зареждане на принтери