Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Неприятностите преследват Boeing: този път аварийна пързалка изпадна в полет

Полет на Delta Airlines, летящ за Лос Анджелис, вчера беше принуден да се върне на летището в Ню Йорк и да направи аварийно кацане, след като екипажът съобщи за проблеми с аварийната пързалка над дясното крило на самолет Boeing 767-332ER.

Полет 520 на Delta, който е пътувал от международното летище Джон Ф. Кенеди в Ню Йорк до международното летище на Лос Анджелис в петък сутринта, се е натъкнал на неприятности малко след излитането. Екипажът е получил индикация в пилотската кабина, свързана с надуваемата пързалка за аварийния изход на дясното крило.

В отговор на ситуацията екипажът на полета незабавно е обявил извънредна ситуация и е получил приоритетно разрешение за кацане обратно на летище JFK. Самолетът успешно е кацнал обратно на JFK и рулирал до стоянката на собствен ход. На борда е имало 176 клиенти, двама пилоти и пет стюардеси. Всички са невредими.

„След като самолетът се приземи безопасно и продължи към стоянката, беше забелязано че аварийната пързалка се е отделила от самолета“, се казва в изявление на Delta. Авиокомпанията увери, че оказва пълно съдействие на усилията за разследване на инцидента.

Федералната авиационна администрация (FAA) потвърди аварийното кацане на Delta Flight 520, като приписа връщането на JFK на доклад на екипажа за вибрации. FAA ще проведе разследване на обстоятелствата около инцидента.

Говорител на Boeing единствено е пояснил, че замесеният самолет е на 33 години.

Да припомним, че Boeing е изправен пред все по-строг контрол за безопасността на своите самолети, след като аварийна врата изпадна в полет от Boeing 737 Max на Alaska Airlines през януари, оставяйки зейнала дупка в корпуса на самолета.

Снимка горе: Andrei Dimofte / Wikimedia Commons

Споделете в ...