Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Наложи се да сменят самолета на Антъни Блинкен в Цюрих

Държавният секретар Антъни Блинкен се наложи да смени самолета си в Цюрих, след като машината с която летеше, беше временно спряна от полети.

При завръщането си от Давос, първоначално Блинкен летеше на Boeing C-40, който е част от американските ВВС. При кацането в Цюрих обаче беше установена неизправност, свързана с изтичане на кислород.

По спешност беше уреден нов самолет, но пътуващата с Блинкен пресгрупа беше посъветвана да организира друг търговски полет, тъй като заместващият самолет не можеше да поеме и журналистите.

Механичният проблем не е причинил прекъсване на срещите на Блинкен, каза пред репортери говорителят на Държавния департамент Мат Милър, тъй като секретарят вече е бил напуснал Давос, Швейцария, за Цюрих. Милър отклони всички допълнителни въпроси относно самолета към военновъздушните сили.

Блинкен беше в Давос тази седмица за да присъства на Световния икономически форум, среща на върха на правителствени и бизнес лидери.

Boeing C-40 (на снимката горе) е модифициран Boeing 737, използван за пътувания от вицепрезидента, първата дама или държавния секретар.

Източник: AOL
Снимка: Jetphotos / Wikimedia Commons