Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Излезе доклада за изчезването на малайзийския MH370. Мистерията остана неразгадана.


Без обяснение за причините, довели до мистериозното изчезване на полет MH370 на Малайзийските авиолинии на 8 март 2014 г, излезе официалният доклад на комисията за разследване на инцидента.

Както е известно, въпреки многобройните издирвателни операции, последвали изчезването на малайзийския Boeing 777, следи от самолета не бяха открити, а спекулациите относно причините за изчезването бяха десетки.

Докладът потвърждава твърденията на малайзийските власти, че самолетът е бил отклонен умишлено от маршрута си и е летял в продължение на седем часа след прекъсването на връзката с него.

В доклада се прави предположение, че мястото на катастрофата би трябвало да е в най-южната част на Индийския океан, но както е известно, проведеното по-рано тази година от американската компания „Оушън инфинити“ второ издирване точно в този район, не даде резултат.

„Екипът е неспособен да установи истинската причина за изчезването на самолета“, подчертават разследващите в доклада и уточняват, че контролът над машината вероятно умишлено е поет от пилота или друго лице на борда, което е и изключило транспондера. Причините и целите на това деяние обаче остават неясни.

Не се изключва и съзнателно действие на някой от пилотите в контекста на самоубийствен терористичен акт, но за подобно заключение не са открити никакви доказателства. Издирвателните операции не откриха и нито една останка, която доказано да е била част от изчезналата машина.

Малайзийските власти завиха, че публикуваният доклад не е окончателен, тъй като останките на самолета не са намерени, а разследването може да бъде възобновено, в случай че се открият останки или има достоверни данни за местонахождението им.

Да припомним, че самолетът с 239 души на борда изчезна на 8 март 2014 г.

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
SpaceX направиха поредното си успешно изстрелване

САЩ планират да извадят Турция от програмата за F-35

Шестте машини, които привлякоха вниманието във Фарнбъроу 2018

Затвори