Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Два самолета се сблъскаха в полет близо до Сан Диего, Калифорния


Малък двумоторен бизнес джет марка Rockwell Sabreliner и едномоторна Cessna 172 се сблъскаха във въздуха над малкото общинско летище Баун Фийлд, близо до Сан Диего, Калифорния.

Всички пет човека в двете машини, четирима в Сейбърлайнера и един в Цесната, са загинали.

При падането си на земята, горящите останки от машините са запалили малък пожар, който бързо е бил потушен. На земята е пострадал един огнеборец, който е приет в болница с повърхностни изгаряния.

Причините за инцидента засега не са известни, но и двата самолета са възнамерявали да кацат на летището, което навежда на мисълта за диспечерска грешка, макар че и пилотска грешка също не е изключена.

Rockwell Sabreliner (на снимката) е малък бизнес джет, създаден още през далечната 1962 от тогавашната North American Aviation, по-късно погълната от Rockwell, откъдето идва и сегашното наименование на машината – Rockwell Sabreliner. Машината е широко използвана през шейсетте и седемдесетте години на ХХ век, а днес в летателна годност са само редки екземпляри. Катастрофиралата машина е била собственост на американското представителство на BAE Systems, като един от загиналите е бил висш служител на компанията.

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
Индонезийски ATR 42-300 изчезна над Папуа Нова Гвинея
Самолет на Delta Airlines кацна буквално на сляпо, след като градушка разби челните стъкла на пилотската кабина.
Днес завършва Третата въздушна обиколка на България
Затвори