Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Авиацията даде поредната жертва на Коронавируса


Концернът Airbus съобщи, че във връзка с рисковете около разпространението на Коронавируса, временно затваря своята линия за сглобяване на самолети от фамилията A320 в китайския град Тянджин.

Производствената мощност в Тянджин, в която са наети повече от 500 висококвалифицирани специалисти, произвежда средно по шест самолета от серията A320 на месец и е една от всичко четирите такива линии за сглобяване на Airbus в целия свят. Засега евентуална дата за възобновяване работата линията не се съобщава.

В комюникето на Концерна се добавя че „Airbus прави непрекъсната оценка на ситуацията и следи за потенциални негативни ефекти върху договорените доставки, като ще премине към алтернативен план, в случай на нужда“.

Airbus не е нито първата, нито единствена компания от бранша, поемаща удари от Коронавируса.

Така например базираната в Хонг Конг авиокомпания Cathay Pacific „помоли“ персонала си да вземе триседмичен неплатен отпуск за да може компанията да се справи с намалялото търсене вследствие на епидемията, а заводът на Boeing в град Жушан, близо до Шанхай, след като затвори за празниците около китайската Нова година, заради Коронавируса и досега не е възобновил производството си.

По подобен начин стоят нещата и с френския производител на авиационни двигатели Safran, чиято производствена мощност в Китай също не е отворила врати досега, след като ги затвори за посрещането на китайската Нова година, което беше на 25 януари 2020.

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
Боинг 767 на Air Canada се върна и извърши аварийно кацане в Мадрид

Изтекоха записи, доказващи че Иран е знаел за ракетата, свалила украинския Боинг

Боинг изглежда (най-после) гледат към заместник на 737

Затвори