Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Bendix/King изкарват на пазара универсален и достъпен индикатор на ъгъла на атака


Новини от света на авиациятаKLR 10 се нарича новата система, която фирмата Bendix/King въвежда, засега само в експериментална експлоатация. Системата се афишира на пазара като "индикатор за резерв от подемна сила", но по същество това е удобен визуален и звуков индикатор за ъгъла на атака на крилото.

Системата може да се монтира на всякакъв вид самолети, тъй като нейната работа не е зависима от скоростния диапазон на машината, а и разчита на собствена мрежа от сензори, която не е свързана със съществуващата пито-статична система.

Индикаторът на системата KLR 10 (на снимката) може да се монтира както челното стъкло за постоянна видимост от пилота, така и на бордното табло, като индикацията за близки до критичните ъгли на атака е както визуална, така и звукова.

Друг атрактивен елемент е цената на системата, която се очаква да бъде около 1600 долара, което я прави достъпна за всякакъв тип самолети – от едномоторни леки и ултралеки до малки и средни търговски машини.

Засега експлоатацията на KLR 10 е разрешена само като експериментално оборудване, но в процес е сертификация на системата за територията на САЩ и се очаква скоро да бъде разрешена и търговската й експлоатация.

По информация от aero-news.net

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Дизайн, изграждане и поддръжка на уеб сайтове

Повече в Новини
В Индиана трима оцеляха по чудо, след като лек самолет се разби в къща
Чешкият самолет L-410 става руски
Самолет Boeing 737 направи лошо кацане на летище Ла Гуардиа до Ню Йорк
Затвори