Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Тялото на 10-годишно дете беше открито в колесника на самолет

Тялото на десетгодишно момче беше открито в кухините на колесника на Боинг 777 на авиокомпания Ер Франс, след кацането му на летище Шарл де Гол до Париж.

Самолетът е летял на 7 януари 2020 в полет AF703 от Абиджан – най-големият град на африканската държава Кот д’Ивоар – до Париж.

Засега не е известно как детето се е добрало до машината, но източници близки до разследването твърдят, че то най-вероятно е имало „помощник“ сред летищния персонал, защото малко вероятно е то самò да е решило и успяло да влезе в кухините на самолета.

Както е известно, изглеждащите обемни кухини във фюзелажа на пътническите самолети, в които се прибират огромните и сложни системи на колесника, не са нито отоплени, нито херметизирани, и при полет, човек скрит в тях обикновено умира от хипотермия или от хипоксия (недостиг на кислород).

За съжаление, пред последните години зачестиха подобни случаи, най-вече на „бежанци“ от африканските страни, които опитват този „безплатен“ начин на транспорт. През изминалата 2019 година тялото на младеж, скрит в колесника на самолет пристигащ от Кения, изпадна от машината и се „приземи“ в двора на къща на лондонското предградие Клафъм.