Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Самолет Cessna се разби незабелязано на оживеното летище в Нешвил

Вчера сутринта на оживеното международно летище в Нешвил, Тенеси, пилотите на рулиращ за излитане самолет забелязали "нещо непривично" покрай пистата, което впоследствие се оказало останките на катастрофирала часове преди това Cessna-172.

Пилотът на Цесната, който бил единствен на борда, е загинал, и по първоначални данни не е установявал контакт с кулата на летището, нито е бил регистрирал полетен план.

Според летищните власти, пистата е била оглеждана за чужди предмети в 2:00 през нощта и тогава останки не са били открити. Затова и се предполага, че катастрофата е станала между този час и 8:45 сутринта, когато е бил подаден сигнала.

Впоследствие загиналият пилот бил идентифициран като член на канадския аероклуб Windsor Flying Club, откъдето наел Цесната и излетял за Нешвил в около 4 часа сутринта.

Според метеорологичната сводка, над летището в Нешвил по това време е имало гъста мъгла, но за разследващите от NTSB все още е напълно необяснимо как катастрофиралата и изгоряла Цесна може да остане незабелязана на такова натоварено летище като Нешвил Интернешънъл, където ежедневно кацат и излитат средно по 380 самолета.