Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Операцията по издирване на останките от полет MH370 са временно преустановени поради лошо време

След като на сателитни снимки ясно бяха разпознати около 300 плаващи обекта в южната част на Индийския океан, които се предполага че са останките от изчезналия 777 на малайзийските авиолинии, в района вече два дни тече масирана издирвателна операция.

За съжаление, от вчера около обяд издирването на останките е прекратено поради лоши метеорологични условия. Районът е известен като "Ревящите Четиридесет" (Roaring Fourties), което е обширен район в океана около 40-тия паралел южно от екватора, където се разразяват едни от най-мощните бури на планетата.

Всички самолети, участващи в издирването, са се прибрали на летището в Пърт, а корабите са останали на място в очакване подобрение на времето.

За сложността на издирването говори изявлението на ръководещия операцията, по чиито думи "Ние не търсим игла в копа сено, а все още не сме открили копата сено". Тази сутрин беше съобщено и за забелязани от сателит нови плаващи обекти с размери от 2 до 15 метра, на около 200 км южно от мястото, където в момента се провежда издирването.

Очаква се лошото време да продължи най-малко следващите 24 часа.