Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Клиенти на Томас Кук изкараха късмет – летяха на луксозни места в A-380

Нещастието на едни понякога е късмет за други. Явно така се получи с някои от изоставените клиенти на фалиралия туроператор Томас Кук. Те имаха късмета да летят към дома си на борда на A-380, а някои от тях дори в първа или бизнес класа, макар че си бяха платили за икономична класа.

В стремежа си възможно най-бързо да репатрира заварените от фалита на Томас Тук в различни точки на света 150 хиляди британски туристи, авиационния регулатор на Обединеното кралство нае огромен Airbus A380 от Малайзийските авиолинии.

Оказа се, че огромният Ербъс е особено подходящ за целта, защото е способен да репатрира по около 1000 туристи на ден. Малко са обаче тези самолети, които са изпълнени единствено с места от икономична класа, и наетата машина не е от тях. Наетата машина разполага с 420 места в икономична класа, 66 от бизнес класа, и 8 първокласни, луксозни индивидуални кабини.

Както може да се предположи, разбира се, туристическите ваучери на британските туристи са включвали единствено самолетни билети за икономична класа, така че някои от туристите явно са били принудени „да преглътнат“ да не пътуват в икономична класа, а в бизнес или първа класа. 🙂

Не е известно на какъв принцип са били подбрани туристите, които да пътуват в по-лускозните условия, но засега няма оплаквания. По информация от Flightradar, машината вече е направила шест полета от Майорка до Манчестер и репатрирането продължава …