Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

В Народното събрание стартира анкетна комисия за сделката с летище Божурище

По предложение на депутата Красимир Велчев от ГЕРБ, със 164 гласа "за", нито един "против" или "въздържал се" Парламентът създаде временна комисия, която ще проверява сделката за заменката на летище Божурище през 2005, както и процедурите по обявяването му за паметник на културата от 2008 и 2010.

Членове на комисията са Красимир Велчев и Данаил Кирилов от ГЕРБ, Георги Свиленски от БСП, Митхат Метин и Хюсеин Фафъзов от ДПС, Гален Монев и Павел Шопов от Атака.

За председател на комисията е избран бившият транспортен министър от Тройната коалиция Петър Мутафчиев.

Казусът с летище Божурище и срамната за България заменка на легендарното летище срещу панелни апартаменти е подробно описана в нашата статия "За летище Божурище – с гордост, тъга и надежда".

"Нека да не предрешаваме изхода от тази комисия. Нека тя да заработи. По-важно е Божурище да остане летище, отколкото да търся размера и наказанието за отмъщение", добави Красимир Велчев, инициаторът на парламентарната комисия.

Да припомним, че г-н Велчев е наш събрат, любител пилот, който лети на леки и ултралеки самолети от много години и неговата съпричастност към проблемите на авиацията у нас е добре известна.

По информация от actualno.com и Блиц
Снимки: Lostbulgaria.com