Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Брад Пит си купи Спитфайър за $3,3 милиона. Ще се учи да го пилотира …

Логичната последователност е първо да се научиш да летиш, а после да си купуваш самолет, но когато се казваш Брад Пит можеш да си позволиш някои волности 😉

В същност, по твърдение на Дейли Мейл, Брад Пит бил "завършен пилот" и е бил собственик на други самолети преди този Спитфайър, но до нас засега не са стигнали доказателства за това.

Фактите сочат, че за сумата от 3,3 милиона долара, актьорът съвсем наскоро се сдобил с напълно възстановен Спитфайър от Втората световна война, а сега възнамерява да се научи да лети с него в авиационната академия на Оксфорд (Boultbee Flight Academy, Oxford, U.K.)

Брад Пит в момента снима във Великобритания високобюджетен екшън със заглавие "Фюри", в който той играе командир на танк от Втората световна война (на име Фюри).

Филмът е планиран да излезе през есента на 2014 и се говори, че за да се потопи изцяло в образа си от филма, Брад реално е спал в окопи и наистина се е научил да управлява танк.

Дали по същия начин ще се научи и да лети със своя новозакувен Спитфайър засега не е ясно, но сигурно е, че участието му във филма за "Втората световна" много е допринесло за решението му да се обзаведе с авиационната легенда от тази епоха.

По информация от flyingmag.com
Фотомонтаж: latestcelebsnews.com