Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Багери събориха хангарите на летище Божурище!

По информация от агенция "Фокус", която цитира местни жители, днес багери са започнали да събарят хангарите на летище Божурище … Информацията бе потвърдена и от заместник председателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев. Според очевидци, вече е разрушена една сграда. Все още не е ясно по чие нареждане се извършва разчистването на терена.

Миналата година, по инициатива на ГЕРБ, се сформира временна парламентарна комисия за изясняване на обстоятелствата по продажбата на едно от най-старите летища в света.

"Призовавам всички българи, всички родолюбци, които се чувстват отговорни за историята на България, да отидат на летище Божурище", заяви днес Красимир Велчев и добави, че вчера е предложил парламентът да разгледа точка по случая.

Подробности за историята на летището и срамната сделка на Тройната коалиция, с която то бе продадено на италиански инвеститори, можете да прочетете тук.

Очевидно, преди да сдаде властта, сегашното правителство прави всичко възможно за да направи необратима мръсната сделка, автор на която беше правителството на Сакскобургготски и продължи при правителството на Тройната коалиция. Очевидно подкупите, които са били взети за тази срамна сделка, са били големи и път назад няма …

Да кажем ли "сбогом" на Божурище или да спрем тази гавра с историята на българската авиация?

Хангарът, който днес беше сринат (вижте снимките), е строен още преди Втората световна война … Преживял е война, комунизъм … какво ли не … Не можа обаче да преживее скудоумието на днешното българско правителство …

Снимки – Владо Веков: