Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Самолет на Austrian Airlines претърпя тежки щети при градушка

В неделя, 9 юни 2024, полет на Austrian Airlines, пътуващ от Палма де Майорка, Испания, до Виена, Австрия, се натъкна на сложни метеорологични условия с тежка градушка.

Полет OS434 излита от Палма де Майорка в 15:55 ч. и набира крейсерската си височина от 34 000 фута (10 360 метра) над Средиземно море.

При захода към международното летище на Виена, самолетът Airbus A320 с регистрация OE-LBM, попада в силна буря с градушка. Както се вижда от снимката, обтекателят на носа, челните стъкла и метео-радара, са претърпели значителни щети.

Въпреки повредите, пилотите правят успешно кацане на летището във Виена в 17:59 ч. след приблизително два часа полет. За щастие, няма съобщения за пострадали сред пътниците или екипажа. Тежестта на щетите по самолета се уточнява, а Austrian Airlines все още не са коментирали инцидента.

Този инцидент служи като напомняне за потенциалните опасности от тежките метеорологични условия за самолетите. Градушката може да причини значителни по самолетите и пилотите са обучени да избягват такива бури, когато е възможно.

Снимка: платформата X

Споделете в ...