Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Самолет на Asiana Airlines излезе от пистата при кацане на летището в ХирошимаДнес самолет Ербъс A320, в полет OZ162 от Сеул до Хирошима, излезе от пистата, вследствие на което стойките на колесника са поддали и машината е легнала на корпуса си.

На борда е имало 74 пътници и 7 души екипаж, най-малко 23 от които са получили различни по степен наранявания. За щастие, жертви от инцидента няма.

Обстоятелствата около инцидента в момента се изясняват. От разпространената чрез Twitter снимка се вижда, че машината лежи на грунда без колесник, заобиколена от пожарни автомобили.

Според очевидци от персонала на летището, след кацането самолетът се е пързалял по пистата и не е успял да спре преди нейният край. Други източници обаче отбелязват, че част от корпуса на самолета се е докоснал до пистата още по време на кацането, което навежда не мисълта, че е възможно стойките на колесника да са поддали още преди излизането на самолета от пистата. Според трети източници пък, машината е направила аварийно кацане изобщо без спуснат колесник.

Източник: nbcnews.com и световен информационен обмен

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
Втори пилот на Ер Индия се сби в пилотската кабина с командира на полета
Отменят полет на чисто нов A-330-300 защото пожарникари го залели с пяна, вместо с вода
Станаха известни първите резултати от разчитането на полетните данни от втората черна кутия на разбилия се Ербъс
Затвори