Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Самолетоносачът Адмирал Кузнецов се запали в Мурманск


Днес на единствения руски самолетоносач Адмирал Кузнецов, който се намира на ремонт в Мурманск, избухна пожар. Най-малко десет са ранени, а един се издирва и съдбата му засега не е известна.

Всички, намирали се на борда, вече са евакуирани.

Пожарът е избухнал по време на ремонтни работи по съда на пристанището в Мурманск, а огънят е обхванал около 300 кв.м. площ. Огънят е пламнал при заваръчни работи в първия енергоблок на кораба.

В момента пожарът e локализиран, но все още не е напълно потушен, като гори дизелово гориво. По информация от ТАСС, пожарникарите не могат да достигнат до източника на огъня заради гъстия дим, обхванал кораба. Твърди се, че при възникването на пожара на борда не е имало боеприпаси и въоръжение.

В разпространена преди броени минути информация се казва, че жертви от пожара няма, а животът на пострадалите е вън от опасност. Тепърва обаче предстои да научим подробности за реалното положение и последствията.

АКТУАЛИЗАЦИЯ: По последни данни от 13 декември, пожарът е вече окончателно потушен. Загиналите при инцидента са двама, а ранените десет.

 

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Дизайн, изграждане и поддръжка на уеб сайтове

Повече в Новини
Електрическият Beaver направи своя исторически първи полет

Emirates поставиха рекорд на Гинес за хора от най-много националности в един полет

С-130 на чилийските ВВС изчезна на път за Антарктика

Затвори