Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Пътници на LOT заплатиха от джоба си ремонт на самолета им


Пътници на полската авиокомпания LOT бяха помолени да заплатят със собствени пари ремонта на самолета си. Странната история се е разиграла на 12 ноември 2018, когато 249-те пътници от полет LO92 от Пекин до Варшава се качили в самолета, но в последния момент се оказало, че една от хидравличните помпи на техния Boeing 787 Dreamliner е отказала и трябва да се подмени.

Поради неуредени отношения между авиокомпанията и летището, оказало се че екипажът не може да заплати за ремонта по безказов път и летищните власти поискали плащане в брой. Тогава екипажът решил, че единственото решение за да може машината да излети скоро, е да събере парите от пътниците си.

Това се и случило – сумата от 2 500 юана (около 360 долара) била събрана в брой от пътниците – и самолетът излетял с минимално закъснение. Разбира се, впоследствие авиокомпания LOT не само е възстановила сумите на пътниците, но и ги е възнаградила с безплатни билети за други полети на компанията.

Всъщност оказва се, че това не е прецедент. Известен е случай, в който на 15 август 2012 пътниците от полет на Air France от Бейрут до Париж се наложило да заплатят от джоба си зареждането на самолета си с гориво, след като летищните власти в Бейрут отказват да приемат плащане с кредитна карта.

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
Embraer 190 на казахска авиокомпания стана неуправляем в полет

Близо 300 пътници и екипаж на Air France бяха блокирани почти 4 дни в Иркутск

Неадекватен диспечер от кулата на летището в Лас Вегас предизвика хаос

Затвори