Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Пилот засне на видео катастрофата и спасяването си

34-годишният Дейвид Леш разхождал приятелката си Кайла с новия си едномоторен Beech Bonanza над океана, близо до Сан Франциско, когато двигателят отказал.

Дейвид бил със само няколко месеца пилотски опит, но дори и да бил по-опитен, той нямал височина за да долети до сушата и се наложило да приводни самолета на около 9 мили (близо 15 км.) от сушата.

Оттук нататък всичко не само че се развива „като на кино“, но и наистина на кино, защото пилотът заснел всичко от катастрофата и спасяването си.

За щастие, близо до тях летял и негов приятел, който не само видял всичко и също пуснал камерата си, но и се обадил по радиото на бреговата охрана за да дойдат на помощ. Докато хеликоптерът дойде, той кръжал над бедстващите младежи.

За още по-голям късмет, близо до потъващия самолет се оказал и хеликоптер от бреговата охрана, който провеждал тренировки по спасяване, и случилото се било само добър повод за екипажа да прояви уменията си.

Както се вижда и във видеото, през броените минути докато пристигне спасителния хеликоптер, младежите продължават да снимат „драматичната“ ситуация. Единствената последица от инцидента за двамата на борда е, че докато били във водата били опарени от медузи …

На това можем да кажем само едно – дано всички авиокатастрофи протичат по този начин 🙂


Споделете в ...