Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Пилотът, опитал да изключи двигателите в полет, бил ял халюциногенни гъби

Пилотът на Alaska Airlines, който наскоро се опита да изключи двигателите от допълнителната седалка в пилотската кабина, заяви, че случилото се е в резултат от консумация на халюциногенни гъби, предизвикала дълбоки психични проблеми, които са го поставили в състояние на делуриум.

В ексклузивно интервю за The New York Times, Джоузеф Емерсън каза, че се е опитал да пусне системите за пожарогасене за двата двигателя на самолета Embraer E175, за да излезе от състояние на халюцинации. „Мислех, че това ще спре и двата двигателя, самолетът ще започне да пада, и аз ще се събудя“, заяви той пред Times.

За щастие, двамата пилоти, управляващи самолета, навреме изтръгнаха от ръцете му ръчките на пожарогасителите и възстановиха притока на гориво, преди двигателите да бъдат засегнати.

Емерсън веднага след това избягал от пилотската кабина и по същество се предал на стюардесите, които поставили ръцете му в пластмасови „белезници“.

Емерсън каза, че е бил дълбоко засегнат от смъртта на най-близкия си приятел, поради което посегнал към гъбите. В момента той е задържан по 83 обвинения в опит за убийство, по едно за всеки от пътниците и екипажа в самолета.

Снимка: The New York Times

Споделете в ...