Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Операцията по издирване на останките от полет MH370 са временно преустановени поради лошо време


След като на сателитни снимки ясно бяха разпознати около 300 плаващи обекта в южната част на Индийския океан, които се предполага че са останките от изчезналия 777 на малайзийските авиолинии, в района вече два дни тече масирана издирвателна операция.

За съжаление, от вчера около обяд издирването на останките е прекратено поради лоши метеорологични условия. Районът е известен като "Ревящите Четиридесет" (Roaring Fourties), което е обширен район в океана около 40-тия паралел южно от екватора, където се разразяват едни от най-мощните бури на планетата.

Всички самолети, участващи в издирването, са се прибрали на летището в Пърт, а корабите са останали на място в очакване подобрение на времето.

За сложността на издирването говори изявлението на ръководещия операцията, по чиито думи "Ние не търсим игла в копа сено, а все още не сме открили копата сено". Тази сутрин беше съобщено и за забелязани от сателит нови плаващи обекти с размери от 2 до 15 метра, на около 200 км южно от мястото, където в момента се провежда издирването.

Очаква се лошото време да продължи най-малко следващите 24 часа.

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
Потвърдиха, че останките от полет MH370 вероятно ще бъдат открити
Вероятно откриха останките от малайзийския Боинг 777
Cessna и Beechcraft вече са една компания
Затвори