Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Намериха изпадналата врата от злополучния 737МАХ

Липсващата аварийна врата от самолета на Alaska Airlines, която изпадна по време на полет миналия петък, е намерена в заден двор на къща в Портланд, съобщи Националният съвет за безопасност на транспорта на САЩ (NTSB).

Учител в училище в Портланд се e свързал с агенцията, след като открил липсващата врата от фюзелажа на Boeing 737 MAX 9 в двора си, каза председателят на NTSB Дженифър Хоменди на пресконференция. Отново за огромен късмет, при падането на тежащата десетки килограми самолетна част, на земята никой не е пострадал.

Федералните следователи търсят въпросната врата още откакто тя се отдели самолета на Alaska Airlines след излитане от Портланд в петък, предизвиквайки експлозивна декомпресия в кабината. Тежкият инцидент доведе до спиране на полетите на определени самолети Boeing 737 MAX 9 в цялата страна и множество отменени полети.

Агенцията беше помолила обществеността за помощ за намирането на липсващата част и имаше планове евентуално да използва хеликоптери или дронове, за да продължи търсенето в неделя. Очаква се намирането на липсващата част да даде ключови улики за причините на инцидента.

За щастие, по време на злополуката никой пътник не е бил седнал на седалката до тази секция на самолета, което е една от причините този тежък инцидент да се размине без жертви.

Източник: CNN