Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Над петчасов „полет за никъде“ сполетя пътници на British Airways

Полет на British Airways на път от Лондон за Хюстън, Тексас, се върна обратно, след като вече беше прекосил Атлантическия океан.

Полет 195 на British Airways е излетял от лондонското летище Хийтроу в понеделник сутринта на път за международното летище Джордж Буш в Хюстън, Тексас. Според сайта за проследяване на полети Flightradar24, Boeing 787-9 Dreamliner е бил във въздуха над пет часа, когато се е върнал по обратния път.

Самолетът, побиращ близо 300 пътници, вече е летял по крайбрежието на Нюфаундленд и е бил изминал над 4800 мили (7700 км), когато се е отправил обратно над Атлантическия океан към Лондон.

British Airways заявиха пред медии, че инцидентът е станал в резултат на „малък технически проблем“.

„Полетът се върна на Хийтроу в Лондон като предпазна мярка поради незначителен технически проблем“, обясни говорител на компанията. „Извинихме се на нашите клиенти за прекъсването на пътуването им“ – добави той.

До момента не е известно какъв точно „незначителен технически проблем“ е предизвикал странното решение на пилотите, но потребителите на социалните мрежи бяха озадачени от решението да се върнат обратно към Европа, вместо да кацнат на близкото летище.

Някои от тях дори се пошегуваха, че „Може би пътниците късно са разбрали, че не отиват в оригиналния Хюстън в Шотландия“. Да припомним, че градът Хюстън в Тексас е кръстен на малък град със същото име, намиращ се в Шотландия.

„Все пак, положителната страна е, че не се озоваха в Хюстън“, иронизира друг, докато други са само учудени: „Защо просто не кацнаха на най-близкото летище, например в Халифакс?!”

Без да даде други подробности, British Airways заяви пред медиите, че на пътниците са били предоставени хотелски стаи и са им били направени резервации за нови полети.

Снимка: Krzysztof Kaczala / Wikimedia Commons

Споделете в ...