Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Кригел Маурер победи в най-тежкото състезание по парапланеризъм Red Bull X-Alps


Новини от света на авиациятаВ тазгодишното, юбилейно десето издание на Red Bull X-Alps, преди малко швейцарецът Кригел Маурер кацна в залива на Монте Карло и така, с голяма преднина стана победител в това най-трудно в света състезание по парапланеризъм.

Red Bull X-Alps е безусловно най-тежкото в света изпитание за парапланеристи. Целта на състезанието е проста – състезателите трябва да стигнат от Залцбург до Монако "както могат" – тоест пеш или с парапланер, но без друга помощ.

Разстоянието от старта до финала е около 1 000 километра и преминава през почти целия масив на Алпите. Red Bull X-Alps е невероятно предизвикателство, изискващо не само високо майсторство в летенето и сериозни познания по метеорология, но и изключително голяма духовна и физическа издържливост.

Всеки отбор се състои от един състезател и двама поддръжници, чиято задача обаче е единствено да подсигуряват "логистиката" – доставяне на храна и вода на атлетите, както и морална подкрепа, но не е позволена друга помощ под каквато и да било форма.

По информация от Red Bull X-Alps

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
На Хийтроу отново се запали Дриймлайнер
Приземиха безпилотен самолет върху самолетоносач
Solar Impulse завърши пресичането на САЩ без капка гориво, макар и с разкъсана обшивка
Затвори