Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Катастрофа с King Air отново отне 10 животаПо-малко от десет дни, след като самолет с марка Beechcraft King Air, пълен с парашутисти катастрофира на остров Мауи в Хаваи, вчера, 30 юни 2019 в 9:11 местно време, друг Beechcraft King Air се разби в хангар на летището в Адисън, Тексас. На борда е имало десет човека – двамата пилоти и осем пътници – като всички са загинали на място.

Инцидентът е станал малко след излитането, а полетният план е бил за IFR полет (полет по прибори) до Сент Питързбърг във Флорида.

По сведения от очевидци, след излитането самолетът не е успял да набере височина и се е врязал в хангар от летището, при което е избухнал пожар. За щастие, в хангара не е имало хора и на земята никой не е пострадал. Единствено тежко е повреден един от паркираните в хангара самолети.

Екип на американския национален борд за транспортна безопасност (NTSB) вече е на място и разследва инцидента.

Брус Ландсбърг, вицепрезидент на NTSB, заяви на пресконференция, че „засега няма доказателства за отказ на двигател, но такава хипотеза се разглежда.“ Освен това, добави той, внимателно ще анализираме миналото и квалификацията на пилотите, както и документите, свързани с поддръжката на самолета. Засега единствено се знае, че машината наскоро е сменила собствениците си.

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!Повече в Новини
Защо електрическото задвижване трудно си пробива път в „голямата“ авиация?

Руски разузнавателен Ту-154 ще лети над САЩ

Ан-24 катастрофира при аварийно кацане в република Бурятия

Затвори