Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Десетместен пътнически самолет Cessna 208 катастрофира в Аляска


Мелани Кофи, 25-годишна майка на петмесечно бебе, е била принудена ранена да извърви близо шест километра към светлините на близкото градче в студа на Аляска за да потърси помощ за смъртно раненото си дете, след като самолетът с който летяла се разбил.

Действието се развива в събота, когато десет местен Cessna 208 Caravan се разбил в безлюден район в югозападна Аляска. Катастрофата е станала в около 18:30 местно време, като причините най-вероятно се крият в тежката метеорологична обстановка. По данни на местната метеорологична служба, полетът се е изпълнявал при видимост не повече от километър, леден дъжд с вятър, а плътната облачна покривка била една на около 900 метра над терена.

След като Мелани Кофи успява да повика помощ от близкото градче Сент Мерис (Saint Marys), почти всички жители и полиция се включили в операцията по спасяване на оцелелите.

За съжаление, пилотите и трима от пътниците, включително детето на Мелани, били загинали на място. Оцелели, освен спасителката Мелани, били още петима пътници, които са откарани в най-близката болница.

Cessna 208 е широко използван самолет за превоз на пътници между затънтените краища на Аляска. Това е турбовитловият товарен кон за кратки пътническите полети в тази арктическа част на САЩ, където през зимата достъпът до повечето малки градчета става единствено по въздуха.

По информация от adn.com

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
Boeing разпространиха предупреждение за възможни проблеми с противообледенителните системи на моделите си 747-8 и 787 Дриймлайнър
Двуместен електрически хеликоптер с 18 носещи винта направи своя първи полет
Огромен товарен самолет кацна по грешка на малко летище
Затвори