Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Десетместен пътнически самолет Cessna 208 катастрофира в Аляска

Мелани Кофи, 25-годишна майка на петмесечно бебе, е била принудена ранена да извърви близо шест километра към светлините на близкото градче в студа на Аляска за да потърси помощ за смъртно раненото си дете, след като самолетът с който летяла се разбил.

Действието се развива в събота, когато десет местен Cessna 208 Caravan се разбил в безлюден район в югозападна Аляска. Катастрофата е станала в около 18:30 местно време, като причините най-вероятно се крият в тежката метеорологична обстановка. По данни на местната метеорологична служба, полетът се е изпълнявал при видимост не повече от километър, леден дъжд с вятър, а плътната облачна покривка била една на около 900 метра над терена.

След като Мелани Кофи успява да повика помощ от близкото градче Сент Мерис (Saint Marys), почти всички жители и полиция се включили в операцията по спасяване на оцелелите.

За съжаление, пилотите и трима от пътниците, включително детето на Мелани, били загинали на място. Оцелели, освен спасителката Мелани, били още петима пътници, които са откарани в най-близката болница.

Cessna 208 е широко използван самолет за превоз на пътници между затънтените краища на Аляска. Това е турбовитловият товарен кон за кратки пътническите полети в тази арктическа част на САЩ, където през зимата достъпът до повечето малки градчета става единствено по въздуха.

По информация от adn.com

Споделете в ...