Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Двигател на товарен самолет се подпали малко след излитане в Маями

Снощи товарен самолет се приземи безопасно, след като един от двигателите се подпали малко след излитане от международното летище в Маями.

Полет 5Y95 на Atlas Air от Маями, Флорида, до Сан Хуан, Пуерто Рико, имаше проблеми с един от четирите двигателя, от който излизаха видими пламъци след излитане от международното летище в Маями, както се вижда във видеото по-долу.

Боинг 747-8 с регистрация N859GT се върна обратно на летището в Маями, където безопасно кацна на писта 09. Говорител на летището в Маями потвърди пред Newsweek, че полетът на Atlas Air е кацнал безопасно на летището в Маями малко след 23 часа.

Самолетът е бил Boeing 747-8, според данни на Flightaware. „Екипажът следваше всички стандартни процедури и безопасно се върна на летището“, се казва в изявление на компанията.

Инцидентът се случва след като Atlas Air 95 излита от летище Маями в 22:32 ч. местно време и се е насочвал към международното летище Луис Муньос Марин в Пуерто Рико.

Спасителните служби на летището Маями-Дейд са реагирали мигновено и няма съобщения за пострадали, казаха от международното летище в Маями в отделно изявление до Ройтерс.

Източник: Airlive
Снимка: Wikimedia