Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

В търсенето на изчезналия малайзийски Боинг се намесиха ядрена подводница и подводен роботСлед като вчера към флотилията, издирваща полет MH370, се присъедини и британската ядрена подводница HMS Tireless, днес в търсенето беше включен и специализиран подводен робот, оборудван с ping locator, който дълбоко под водата ще сканира района в търсене на сигнали от черните кутии на самолета.

За съжаление, предвид техническите характеристики на черните кутии, батериите им, позволяващи излъчването на радиосигнали, би трябвало да се изтощят около датата 7 април и според специалисти, шансове такива сигнали да бъдат засечени ще има до не по-късно от вторник, идната седмица.

Междувременно, Международната Въздушно-Транспортна Асоциация IATA (International Air Transport Association) в лицето на нейния директор Тони Тайлър заяви, че организацията планира да предприеме изключително сериозни законодателни мерки за следене на пътническия въздушен трафик с технически способи, независещи от намесата на човека. Тайлър заяви че "напълно неприемливо е в ХХІ век пътнически самолет просто да изчезне" и добави, че "IATA ще направи всичко възможно това повече никога да не се случва".

Снимка: Getty Images

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!Повече в Новини
Останките от полет MH370 може би никога няма да бъдат открити
Операцията по издирване на останките от полет MH370 са временно преустановени поради лошо време
Потвърдиха, че останките от полет MH370 вероятно ще бъдат открити
Затвори