Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

ВВС на САЩ отменят изискването за ръст на пилотите


Не само развитието на обществото, но и развитието на самата авиация очевидно налага промяната на „стандарти“, съществували десетилетия.

Един от тези отшумяващи вече „стандарти“ е изискването на USAF (Военновъздушните сили на САЩ) за определен ръст на кандидатите за пилоти. Досега „стандартът“ изискваше кандидатите за пилоти да бъдат с ръст между 5 фута и 4 инча (163 см.) и 6 фута и 5 инча (196 см.)

Според нови проучвания обаче, този „стандарт“ не само че пренебрегва особеностите и разнообразието на съвременните бойни летателни апарати, но и „елиминира поне 44% от американските жени на възраст между 20 и 29 години“.

Според информация, публикувана от USAF, съвсем скоро тези изисквания ще бъдат заменени от снемане на антропометричните данни на кандидата, които ще бъдат въвеждани в софтуер, който от своя страна ще определя най-подходящите летателни апарати, за които може да се обучава кандидатът.

По такъв начин физическите особености на кандидатите не само няма да бъдат пречка пред приемането им във ВВС, но всъщност ще станат основа за оптимизиране на пилотската им кариера.

Антропометричните данни, които ще бъдат снемани, ще са не само ръстът на кандидата, но и височината му в седнало положение, нивото на очите, разстоянието между тях, ширината на раменете, таза и ред други.

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Дизайн, изграждане и поддръжка на уеб сайтове

Повече в Новини
Още не е открита едната от „черните кутии“ на катастрофиралия в Карачи Ербъс

Мисията на NASA и SpaceX беше отложена

Днес (вероятно) ще бъде исторически ден за американските космически полети

Затвори