Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Британци предлагат на авиокомпаниите съдове за хранене, които могат да се ядат


Лондонско дизайнерско студио предлага съдове за еднократна употреба в самолетите, които биха могли да имат огромен ефект не само върху авиационната индустрия, но и върху природата. Тези съдове не само че са биоразградими, но всъщност могат и да се ядат.

Фирмата вече предлага широк набор от съдове – от чинии и контейнери за храна, до чаши и прибори за хранене.

В основата си, „ядимите“ съдове са съставени от мляно кафе и пшенични трици, като за „спойващ“ материал са използвани водоразтворима суспензия от водорасли и бананова паста. Приборите за хранене пък са изработени от кокосови стърготини, а чашите – от изсушена паста от обвивките на оризови зърна.

Единствено не се препоръчва да бъдат изяждани бутилките за напитки които, за да могат да издържат по-дълъг контакт с течностите, са изработени от корк. Дори и да не могат да се ядат обаче, те имат друго предимство – коркът е идеален термоизолатор и така тези бутилки се превръщат в термоси, в които бирата остава студена, а кафето – горещо. Естествено, изработените от корк бутилки са напълно биоразградими.

На представянето на новите продукти пред авиокомпаниите е било подчертано, че всяка година индустрията на авиационните превози изхвърля в природата над 5,7 милиона тона неразградими пластмасови съдове и прибори за еднократна употреба.

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Дизайн, изграждане и поддръжка на уеб сайтове

Повече в Новини
56 пострадаха при тежко кацане в Сибир

Фалитът на Томас Кук доведе до „великото репатриране“ на над половин милион туриста

96-годишният Чък Йегър съди Airbus

Затвори