Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Безпилотен самолет направи рекорд по продължителност на полетаБезпилотният летателен апарат Euro Hawk, числящ се към ВВС на Германия, постави рекорд по продължителност на полета без дозареждане.

В прес-съобщение на американската компания Northrop Grumman, производители на безпилотника, се казва че на 8 и 9 август Euro Hawk е изпълнил по маршрут в Европа полет с времетраене 25.3 часа на височина 17900 метра.

Полетът е бил в рамките на изпитания на машината, стартирали през юли, когато самолетът е направил транзатлантически полет, след като е излетял от базата Едуардс в Калифорния и е кацнал в германската военновъздушна база Манхинг. При този полет самолетът е бил във въздуха повече от 22 часа, прелитайки над 9000 километра.

Разработката на Euro Hawk е започнала през 2007 г. В проекта участват компаниите Northrop Grumman и европейската Cassidian. Апаратът е създаден на базата на американския RQ-4 Global Hawk Block 20, но се отличава от него по апаратурата за радио разузнаване. Наземният комплекс за управление на апарата също е различен и е разработка на Cassidian.

По информация от Northrop Grumman

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
165 хиляди доброволци вече са се записали за еднопосочния полет до Марс
Нов турски учебен изтребител направи първия си полет
Airbus строят завод за сглобяване на A320 в САЩ
Затвори