Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Арестуваха пилоти на радиоуправляем модел, застрашили полицейски хеликоптерДвама души са били арестувани на 9 юли в Ню Йорк, след като контролираният от тях радиоуправляем куадкоптер се приближил в опасна близост до патрулиращ над града полицейски хеликоптер.

В около 12:15 местно време полицейският хеликоптер летял над моста Джордж Вашингтон, когато радиоуправляемият модел се приближил на двайсетина метра до хеликоптера и го принудил да смени курса си.

Тогава патрулиращите пилоти просто проследили радиоуправляемия модел и той ги завел до собствениците си …

Арестувани са двама души, на възраст 34 и 23 години, на които е било повдигнато обвинение за застрашаване сигурността на полетите.

Засега полетите на много разпространилите се напоследък радиоуправляеми хеликоптерчета не са ясно регламентирани никъде по света.

В САЩ обаче се очаква скоро да бъде въведена ясна регламентация на тези полети и върху такъв документ в момента интензивно работят специалисти от Департамента по Транспорт и FAA (Федералната Авиационна Администрация). Конгресът на САЩ беше поставил краен срок за влизане в сила на този документ през 2015, но поради сложността на материята, вероятно този срок няма да бъде спазен.

По информация от flyingmag.com

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
Два самолета едва не се сблъскаха на пистата в Барселона
11 души загинаха при инцидент със самолет, пълен с парашутисти
Амелия Ерхарт излетя за околосветския си полет
Затвори