Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Textron купуват Beechcraft за $1.4 Милиарда?

Въпросителният знак в заглавието не е случаен. Засега нито от Textron, нито от Beechcraft са коментирали сделката, но много обстоятелства около тази изтекла информация по-скоро я потвърждават.

Във Financial Times излезе материал, според който Textron, компанията собственик на заводите Cessna, е стигнала до споразумение за покупката на известната фирма Beechcraft за 1.4 милиарда долара.

Новината идва след като 2013 беше много тежка за Beechcraft, които преди девет месеца едва изплуваха от банкрут, а през октомври наеха юристите от Credit Suisse за да идентифицират кредитори, които потенциално биха могли да заведат разоряващи дела срещу фирмата.

След като изплуваха от застрашаващия ги банкрут, от Beechcraft декларираха, че ще се фокусират единствено върху печелившите си турбовитлови модели, а доста голяма поръчка от стартираща компания за 104 машини Beechcraft King Air даде тласък на надеждите за стабилизиране на фирмата от Канзас.

Както вече писахме, засега нито една от двете фирми не е потвърдила сделката, но изпълнителният директор на Textron Скот Донъли заяви, че "компанията е заинтересована от покупката на Beechcraft и внимателно следи развитието на събитията" …

Нека припомним, че освен Cessna, Textron също са собственици на Bell Helicopter и Textron AirLand, които в момента разработват учебно тренировъчния изтребител Cessna Scorpion, за който съобщихме тук.

По информация от flyingmag.com

Споделете в ...