Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Google купува компанията Titan Aerospace, произвеждаща безпилотни самолетиСлед като наскоро се разпространи мълвата, че въпросната компания ще бъде купена от Facebook, гигантът Google взе базираната в Ню Мексико Titan Aerospace буквално под носа на Марк Зукърбърг.

Titan Aerospace произвеждат високотехнологични дронове (безпилотни самолети), захранвани от слънчева енергия.

Двата им модела Solara 50 и Solara 60 летят във високите слоеве на атмосферата, захранвани единствено от слънчева енергия, и могат да доставят както комуникационни услуги (включително Интернет) до отдалечени места на планетата, така и да заснемат Земята в реално време и с висока резолюция.

… и сега внимавайте: тези машини са способни да останат във въздуха без зареждане, захранвани единствено от слънчева енергия, в продължение на пет години!

Google планира да използва тази технология както за доставка на Интернет свързаност в точки от планетата, където досега това беше невъзможно, така и да доставя на потребителите си висококачествени снимки от въздуха в реално време.

Вероятно вече не е далеч мига, в който разкопаната тази сутрин улица пред вас още по обяд ще може да се види и в Google Earth 🙂

По информация от flyingmag.com

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!Повече в Новини
Издирването на останките от полет MH370 от вчера се провежда с подводен робот
Изтребител прехваща и лети със скоростта на Cessna 182
Китайски самолет изглежда откри първите останки от изчезналия Боинг
Затвори