Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Airbus A320 на Wizz Air кацна аварийно в Рим

Новини от света на авиацията

Airbus A320 в полет от Букурещ до Рим, летище Чампино, кацна тази сутрин аварийно на летище Фиумичино до Рим. При подготовката за кацане, в 07:20 ч местно време, пилотите установили, че едната от стойките на основния колесник не е заключена.  

След връзка с кулата се насочват за аварийно кацане на близкото летище Фиумичино, тъй като пистата там е по-дълга и дава повече шансове за успешно аварийно кацане.

В 07:58 ч. местно време пилотите прелитат на 1000 фита (около 300 метра) "над главна" на Фиумичино и визуалният оглед от земята показва, че наистина лявата стойка на Ербъса не е напълно спусната и се налага аварийно кацане.

Пилотите това и правят и в 08:06 местно време машината успешно каца на писта 34R на Фиумичино. Очевидно пилотите отлично са се справили с трудната ситуация, защото самолетът се накланя и ляга на крило едва след като вече почти е спрял.

В самолета е имало 165 пътника, повечето румънци, като никой от тях не е пострадал. Единствено една бременна жена е била откарана в болница като предохранителна мярка.

По информация от aviation-safety.net

Споделете в ...