Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Том Круз лично ще пилотира самолета си при снимките на „Топ Гън 2“

Както е известно, в много случаи Том Круз лично участва в заснемането на каскадите на своите герои, както например пилотираше хеликоптер във филма „Мисията невъзможна“. Вероятно това ще се случи и по време на започналите вече снимки на продължението на легендарния Топ Гън, който очаквано ще излезе по екраните под заглавието „Топ Гън 2“.

Продуцентите от Парамаунт пикчърз официално съобщиха, че снимките на екшъна са спрени за да може Том Круз да усвои пилотирането на своя изтребител. От компанията обаче добавиха, че самолетът, който ще бъде пилотиран от Том Круз вероятно няма да бъде изтребител.

Причината за това се корени във факта, че законодателството на САЩ забранява цивилни лица да пилотират бойни машини на Щатските ВВС. Затова вероятно при снимките актьорът ще пилотира по-лек реактивен самолет, наподобяващ визията и поведението на изтребител.

Том Круз всъщност вече има пилотски лиценз и обучението му във връзка със снимките на „Топ Гън 2“ очевидно ще бъде свързано с усвояване на конкретна машина и заучаване на конкретни задачи, свързани със снимките на филма. Засега типът на самолета, на който ще се обучава актьорът, не се съобщава.

Очаква се снимачния период на „Топ Гън 2“ да продължи през пролетта на 2019, а действието на филма се развива наистина 30 години след събитията, показани в първия Топ Гън.

Във филма отново ще видим както Том Круз, така и Вал Килмър в ролите на незабравимите Маверик И Айсман. В суперпродукцията ще участват още Дженифър Конъли, Джон Хам, Ед Харис и Майлз Телър. Този път Дженифър Конъли ще играе главната женска роля във филма и ще яха мотор, заедно с Том Круз.

По първоначални планове, „Топ Гън 2“ трябваше за излезе на екран през лятото на 2019, но по описаните вече причини, премиерата е отложена за юни 2020. Надали някой се съмнява, че въздействието на филма ще бъде на ниво, щом самият „Маверик“ реално ще пилотира своята бойна машина.