Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Станаха известни първите резултати от разчитането на полетните данни от втората черна кутия на разбилия се Ербъс

Френските разследващи съобщиха, че разчетената до момента информация от намерения вчера рекордер на полетните данни потвърждава версията за умишлено причинена от втория пилот Андреас Лубиц катастрофа.

Според официално изявление от BEA (френската служба за разследване на авиационни произшествия), "Има доказателства, че пилотът в кокпита е настроил автопилота в режим на снижение до височина 100 фута (30 метра над морското равнище)", след което "неколкократно е променял настройките на автопилота, увеличавайки скоростта на самолета".

Рекордерът на полетните данни съдържа информация от последните 25 часа на полета за стотици параметри от работата на почти всички компоненти от самолета, включително и всички команди, подавани от пилотската кабина.

Вчера говорителят на прокуратурата в Дюселдорф Ралф Херенбрук съобщи, че при претърсването в дома Лубиц е било установено, че седмица преди фаталния инцидент, Андеас Лубиц е търсел в Интернет информация по темите "начини за самоубийство" и "мерки за сигурност при вратите на пилотските кабини" …

По информация от Ройтерс и CBSnews