Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Размазаха торти по лицето на Майкъл О’Лиъри

Шефът на Ryanair Майкъл О’Лиъри беше посрещнат „топло“ днес в Брюксел, когато зелени активисти размазаха две торти с крем в лицето му, докато той от своя страна протестираше до картонена изрезка на шефа на ЕС Урсула фон дер Лайен (вижте видеото по-долу).

Тортите бяха донесени от две жени екологични активистки, докато Майкъл О’Лиъри провеждаше едноличен протест пред Европейската комисия срещу повтарящите се стачки на ръководителите на полети в ЕС, засягащи неговата нискотарифна авиокомпания, най-голямата в Европа по брой пътници.

„Добре дошли в Белгия“, каза една от активистките, докато размазваше тортата си по лицето на О’Лиъри, както се вижда във видео, излъчено от белгийските новинарски канали LN24 и RTL Info.

„Спрете замърсяването“ от самолетите, изкрещя другата активистка, докато и тя мажеше сладкиша си върху О’Лиъри, преди и двете да си тръгнат.

Шефът на Ryanair, който редовно се радва на публичността си, се засмя и спокойно каза на асистент да вземе замърсеното му сако, за да бъде почистено. Както се вижда във видеото, след това той даде и интервю на журналистите, облизвайки пръстите си от тортения крем.

Каналът на Ryanair в платформата X, известна преди като Twitter, по-късно публикува, че О’Лиъри е получил „топло посрещане в Брюксел“.

Източник: The Guardian
Снимка: Youtube

Споделете в ...