Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Повредиха емблематичния Boeing 747 на групата Айрън Мейдън

Емблематичният Boeing 747 на хеви метъл бандата Айрън Мейдън, наречен "Ed Force One", тежко пострада при маневра с влекач на летището в Сантяго, Чили.

Както е известно, фронтменът на групата – Брус Дикинсън, е и професионален пилот, и в същност той, като командир, пилотира самолета, превозващ цялата техника и екип при околосветското турне на бандата.

За съжаление, миналата събота на международното летище в Сантяго, когато машината е била теглена от влекач към място за зареждане, поради счупване на компонент от теглещата система, самолетът е станал неуправляем и по инерция се е забил във влекача.

В резултат на удара двама работници от наземния екип са пострадали и са били откарани в болница.

Музикантите от Айрън Мейдън и екипът им не са били на борда и никой от тях не е пострадал.

От инцидента обаче тежко пострадали са двата леви двигателя на самолета, което е принудило групата да търси друг транспорт за южноамериканската част от турнето си.

Следващият концерт на групата, още в неделя в Аржентина, се е провел по план, а от групата съобщиха, че "нямат търпение красавицата Ed Force One да бъде излекувана" което, за съжаление, по всяка вероятно ще означава подмяна на двата леви двигателя.