Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Повредиха емблематичния Boeing 747 на групата Айрън Мейдън

Емблематичният Boeing 747 на хеви метъл бандата Айрън Мейдън, наречен "Ed Force One", тежко пострада при маневра с влекач на летището в Сантяго, Чили.

Както е известно, фронтменът на групата – Брус Дикинсън, е и професионален пилот, и в същност той, като командир, пилотира самолета, превозващ цялата техника и екип при околосветското турне на бандата.

За съжаление, миналата събота на международното летище в Сантяго, когато машината е била теглена от влекач към място за зареждане, поради счупване на компонент от теглещата система, самолетът е станал неуправляем и по инерция се е забил във влекача.

В резултат на удара двама работници от наземния екип са пострадали и са били откарани в болница.

Музикантите от Айрън Мейдън и екипът им не са били на борда и никой от тях не е пострадал.

От инцидента обаче тежко пострадали са двата леви двигателя на самолета, което е принудило групата да търси друг транспорт за южноамериканската част от турнето си.

Следващият концерт на групата, още в неделя в Аржентина, се е провел по план, а от групата съобщиха, че "нямат търпение красавицата Ed Force One да бъде излекувана" което, за съжаление, по всяка вероятно ще означава подмяна на двата леви двигателя.

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!