Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Не се очертава скорошно вдигане на забраната за полети на 737 MaxФедералната авиационна администрация на САЩ (FAA) съобщи, че очаква от Boeing пълната документация за промените в системата MCAS „през идните седмици“. От това става ясно, че въпросните промени не само не са още финализирани, но и след като бъдат финализирани и предложени за одобрение от FAA, администрацията очевидно ще има нужда от още време за анализи и тестове на новата система.

Въпреки че Boeing официално представиха промените по системата MCAS още в края на май, споменавайки че те са разработени „в тясно сътрудничество с FAA“, ясно е че процесите се движат доста по-бавно от очакваното, предвид сериозния ефект, който има за авиацията като цяло, и за Boeing в частност, спирането от полети на 737 Max.

Би било полезно тук да добавим, че за вдигането на забраната върху 737 Max, освен „благословията“ на FAA, Boeing трябва да сертифицират новите промени и в европейската агенция EASA, както и в канадското транспортно министерство.

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
Българско семейство загина при самолетна катастрофа в Македония

Съпругата на руски олигарх загина в катастрофа с частен самолет

Доказано: MCAS е причината за катастрофата и на етиопския 737 Max

Затвори