Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Загина шампионът на Италия по висш пилотажМиналата неделя, 21 септември, при изпълнение на фигури от висшия пилотаж, на авиошоу близо до Венеция загина шампионът на Италия по висш пилотаж Франческо Форнбайо (Francesco Fornabaio).

Трагедията се е разиграла по време на популярното авиошоу Fly Venice в близост до летище Ничели на остров Лидо. След излитането със своя Breitling Xtreme 3000, пилотът започва изпълнението на фигури, малко след което машината се насочва към земята и се разбива.

От любителския видеозапис се вижда, че инцидентът не е в резултат от отказ на двигателя или нарушаване цялостта на самолета в полет. От вида на останките (виж снимката) може да се съди, че при съприкосновението със земята машината е имала ниска хоризонтална и висока вертикална скорост, напомнящо за сривен режим, но точната причина за катастрофата тепърва ще бъде изяснявана.

Машината, Breitling Xtreme 3000 XA-42 prototype (регистрация D-EYKS) е разрушена, а пилотът Франческо Форнбайо е загинал на място. Води се следствие.

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
Холандският доклад доказа как е свален пътническия самолет от полет MH17
Google тестват в Австралия свои безпилотни самолети тип летящо крило
Пътници от редовен полет на Virgin Atlantic бяха изненадани от успоредно летящ до самолета им космически кораб
Затвори