Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

В Индиана трима оцеляха по чудо, след като лек самолет се разби в къщаНовини от света на авиациятаВчера в град Колъмбъс, щата Индиана, малък едномоторен самолет се е ударил в къща и е последвал опустошителен пожар, който е разрушил както къщата, така и самолета. По някакво чудо обаче, жертви няма – и тримата участници в инцидента, двама в самолета и един в къщата, са оживели. 

Пилот на лекомоторната машина, за която само се съобщава че е била "kit plane", е бил 81-годишния Джерълд Клейтън който, заедно с неговия спътник Денис Кинг, са откарани в болница с травми и изгаряния, но засега опасност за живота им няма. В къщата е била единствено японката Хироко Накао, която обаче успяла да излезе навън преди огънят да обхване дома й, и така се е отървала без никакви наравянания.

Засега причините за инцидента не са известни. Очевидци твърдят, че преди удара машината е летяла ниско, а двигателят издавал "непривични звуци", което говори за загуба на мощност или пълен отказ на двигателя, но това тепърва ще се изяснява.

По информация от wlky.com

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
Чешкият самолет L-410 става руски
Самолет Boeing 737 направи лошо кацане на летище Ла Гуардиа до Ню Йорк
Сухой Суперджет кацна с прибран колесник в Исландия
Затвори