Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Българско семейство загина при самолетна катастрофа в Македония


Вчера привечер малък самолет Cessna P210 се загуби от радарите в република Северна Македония и по-късно останките му бяха открити край връх Солунска глава в планината Якубица.

Няма оцелели от катастрофата, а по данните от полетната документация, на борда се е намирало българско семейство – 49-годишният бизнесмен Георги Бошнаков, 47-годишната му съпруга Калина и двете им дъщери Гергана и Биляна – на 14 и 19 години. Самолетът най-вероятно е бил пилотиран от самия Георги Бошнаков – бизнесмен, притежаващ фирма за рециклиране на отпадъци.

Самолетът е летял от Охрид към София, като малко преди навлизане в българското въздушно пространство пилотът е поискал разрешение за аварийно кацане в Скопие поради влошени метеорологични условия и силна турбулентност в атмосферата. След това обаче, пилотът поискал разрешение да продължи полета, а в 17:16 часа българско време самолетът се е изгубил от радарите и е катастрофирал в трудно достъпна местност на около 80 км. южно от Скопие.

Към момента на тази публикация, спасителни екипи вече са достигнали до мястото на катастрофата, но тепърва предстои формално идентифициране на телата и разследване на причините за инцидента.

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Дизайн, изграждане и поддръжка на уеб сайтовеПовече в Новини
Съпругата на руски олигарх загина в катастрофа с частен самолет

Доказано: MCAS е причината за катастрофата и на етиопския 737 Max

Rolls Royce направиха поредната стъпка към електрически авиационен двигател

Затвори