Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Google подготвял собствена глобална система за резервации и продажби на самолетни билети

Ако някой си мисли, че Google е просто една Интернет търсачка, дълбоко греши. Google отдавна е мастита мултинационална компания с бизнеси в много десетки области. Нека само припомним, че собственост са Google са компании и марки като Motorola, Android, YouTube, Panoramio, Picassa и още близо 150 подобни фирми.

По твърдение на Майкъл О'лиъри, изпълнителният директор на нискотарифната авиокомпания Ryanair, още през март тази година Google възнамерявали да пуснат своя собствена глобална система за резервация и купуване на самолетни билети, която, според О'лиъри, щяла да "издуха конкуренцията" …

Макар че самият Майкъл О'лиъри е известен с доста непремерените си изказвания, в конкретния случай вероятно имаме основания да му вярваме. Google разполагат с всичко необходимо за да изградят подобна система по начин, който наистина да срази всякаква конкуренция в бранша.

Както е известно, Google разполагат с невъобразимо количество статистическа информация относно търсенето на самолетни билети в Мрежата, както и за навиците на интернет потребителите при закупуване на самолетни билети. Излишно е да споменаваме и че Google разполагат също с най-добрите програмисти, раждани някога на тази планета.

Компанията разполага и с цялата мощ на Google Maps, Google Wallet, Google Street View, Panoramio и какво ли още не … Оттук нататък май единствено остават договорености с авиокомпаниите които, не се съмняваме, от Google лесно биха могли да постигнат.

Според О'лиъри, новата резервационна система на Google не само ще улесни търсенето, сравняването и покупката на самолетни билети, но и изцяло ще промени начина, по който хората купуват самолетни билети онлайн.

Ако рижият ирландец се окаже прав, през идния март определено ще стане интересно … 😉