Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Cessna и Beechcraft вече са една компания

Отколешните конкуренти в класа на леките самолети, Cessna и Beechcraft, вече са една компания. След като новосъздадената компания Textron Aviation, наскоро купи активите на Cessna, на 14 март т.г. придоби и всички активи на Beech Holdings LLC, компанията-майка на Beechcraft Corp.

Приходите на Cessna и Beechcraft през 2013 възлизат общо на 4,6 милиарда долара, така че след придобиването за $1.4 милиарда на Beechcraft Corp, новата компания става категорично най-мощният самолетостроител на тази планета в областта на леките и средни самолети.

Textron Aviation вече е собственик на три от любимите марки на много пилоти. Да не забравяме, че наред с близките до всички пилотски сърца марки Cessna и Beechcraft, собственост на същата компания са и марките Hawker, Bell Helicopter и Lycoming.

Скот Донъли, президент и изпълнителен директор на суперкомпанията Textron Aviation заяви, че както Cessna, така и Beechcraft и Hawker ще продължат да съществуват като отделни марки, запазвайки по този начин богатата си история и пазарни позиции.

По информация от flyingmag.com