Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Beechcraft 1900C се разби във Флорида

Вчера, секунди след излитането си от летище Кендъл-Тамайами във Флорида, двумоторен турбовитлов Beechcraft 1900C се разби, убивайки всичките четири човека на борда.

Самолетът с венецуелска регистрация YV1674 е излитал по маршрут до близкия до Флорида остров Caicos Island, когато малко след излитането пилотът съобщил за отказ на двигател.

Засега не е известно дали отказът, за който е съобщил пилота, е засягал само единия двигател, но по-вероятно е и двата двигателя да са отказали, защото подобно на повечето двумоторни самолети, Beechcraft 1900C може да лети и набира височина и при само един работещ двигател.

Преди удара съм земята самолетът е закачил електрически стълб, след което избухнал в пламъци. Няма оцелели от четиримата на борда, а машината е напълно разрушена.

Beechcraft 1900C е 19-местен двумоторен турбовитлов пътнически самолет, производство на известната фирма Beechcraft, която наскоро стана част от Textron Aviation. Оборудван е с два турбовитлови двигателя Pratt & Whitney Canada PT6A и широко се ползва за обслужване на кратки маршрути.

По информация от aviation-safety.net