Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

A320 кацна на Фиумичино с прибрана дясна стойка на колесника


Снощи на летище Фиумичино до Рим самолет Airbus A320-200 на Alitalia в полет AZ-63 от Мадрид е кацнал аварийно с прибрана дясна стойка на колесника.

Снощи в около 20:10 часа местно време самолетът се готвел за кацане на писта 16L, когато при спускане на колесника пилотите получават аларма, че дясната стойка не е заключена в спуснато положение. След като екипажът преминава през всички възможни чеклисти за действия в такава ситуация, пилотите прелитат ниско над пистата за визуална испекция от земята. Огледът от наземните екипи само доказва опасенията, че дясната стойка не е спусната.

Около 50 минути след първоначалното установяване на проблема, и след като, според инструкциите за подобни ситуации, пистата била покрита с противопожарна пяна, самолетът извършва успешно аварийно кацане само на двете спуснати стойки. При кацането пилотите дори са успели да задържат машината на пистата и никой от 151-та пътници не е пострадал. Всички пътници и екипажа незабавно са били евакуирани през аварийните "пързалки" (на снимката).

Води се следствие по причините за инцидента.

По информация от aeroinside.com

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
Boeing доставиха на Щатските ВВС последния C-17 Globemaster III
Учебно-тренировъчен Су-25 се разби край Кубан
Два леки самолета се сблъскаха и заснеха инцидента си във въздуха, за щастие, без сериозни последствия
Затвори