Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

16-годишен оживя след пет и половина часов полет в колесника на самолет


Разследващите наричат истинско чудо оживяването на 16-годишния младеж, който преживя над петчасов полет в кухините на колесника на Boeing 767 на Hawaiian Airlines от Сан Хосе, Калифорния, до хавайския остров Мауи.

Наистина необяснимо е как момчето е успяло да преживее тежката хипоксия на височина 38 000 фута (12 500 метра) и температури от под -50 градуса по Целзий, които царят там.

Оцелялото момче твърди, че не помни нищо от полета, което идва да покаже, че вероятно е изпаднало в безсъзнание още при първоначалния набор на височина и само невероятния му късмет му е позволил да не падне при отварянето на клапите за спускането на колесника.

Според специалисти, за невероятното оцеляване със сигурност голяма роля са изиграли именно ниските температури във височина, които са съхранили мозъка на момчето, въпреки дълготрайната липса на кислород, на която е бил изложен. За оцеляването, естествено, роля е изиграл и силният младежки организъм на 16-годишния юноша.

Това в същност не е първият случай на подобно оцеляване. Известни от миналото са и други случаи на оцелели след подобен полет, но статистиката сочи, че 75% от регистрираните до момента 95 такива случая са завършили фатално.

По информация от usatoday.com
Снимка: Chris Sugidono, AP

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Дизайн, изграждане и поддръжка на уеб сайтове

Повече в Новини
Google купува компанията Titan Aerospace, произвеждаща безпилотни самолети
Издирването на останките от полет MH370 от вчера се провежда с подводен робот
Изтребител прехваща и лети със скоростта на Cessna 182
Затвори