Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Втори мъж се самоуби със самолет, само в разстояние на 3 дни

След като на 10 август работник от летищния персонал открадна самолет и се разби с него, само 3 дни по-късно, миналият понеделник, 13 август, Дуейн Яуд от градчето American Fork Canyon, намиращо се на петдесетина километра от Солт Лейк Сити, отвлече служебна Cessna 525 Citation и се разби с нея в собствения си дом.

Този път обаче самоубиецът е бил опитен пилот, нает от фирмата собственик на самолета. Предната вечер Дуейн Яуд и съпругата му се скарали и се стигнало до насилие, при което съседите повикали полиция. Мъжът бил арестуван и отведен в полицейското управление.

След като около обяд на следващия ден той бил освободен под гаранция, Яуд отишъл на летището, където била паркирана служебната Cessna Citation и излетял. Малко по-късно, в 14:30 местно време, той насочва самолета към собствения си дом и се разбива в него. Според местната преса, в момента на нападението съпругата и по-големия му син са били в дома си, но са успели навреме да излязат и са останали невредими. При катастрофата, естествено, извършителят Дуейн Яуд загива на място.

Възникналият от катастрофата пожар е бил бързо потушен и други къщи и хора не са пострадали.