Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Ултралек самолет претърпя инцидент на летище Граф Игнатиево

Вчера, на празника в чест на 50-годишнината на МиГ-21 в българските ВВС, на летище Граф Игнатиево е станал инцидент с ултралек самолет TL-2000 Sting (регистрация LZ-DRI).

В около 14 часа, при твърдо кацане са се счупили носовата и лявата стойки на колесника, машината се е завъртяла и излязла от пистата. За щастие пилотът и неговият спътник са се отървали само с уплаха и пострадали от инцидента няма.

Предполага се, че случилото се е в резултат на пилотска грешка, защото според очевидци, при кацането пилотът е изравнил машината твърде рано и при ниска скорост, което предизвикало срив и тежко "стоварване" на самолета на пистата.

Макар и подобни инциденти да не са рядкост в авиацията, характерното и странното в случая е, че видимият за всички присъстващи авиационен инцидент на територията на летището не е предизвикал никаква реакция от страна на летищните спасителни служби, а пострадалият самолет и двамата души в него са останали сами на полосата дълго време без никой да им се притече на помощ.

По информация от aeropress-bg.com
Снимка: Георги Петков